vaak gestelde vragen aan een diermedium

Vaak gestelde vragen aan een diermedium

Hieronder vind je een lijst met de FAQ ofwel de vaak gestelde vragen, maar dan aan een diermedium. Ik heb alles geprobeerd zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden. Zodat je ook daadwerkelijk iets uit deze pagina kan halen. Mocht jouw vraag er toch niet bij staan? En je hebt serieus interesse? Neem dan gerust contact met mij op!

Hoeveel vragen mag ik stellen?

Zoveel als je wil en nodig hebt. Ik heb geen limiet op 10 of 15 vragen. Maar wanneer je aan de 10 a 15 vragen komt, zijn er altijd vragen die op elkaar lijken. En dan zijn sommige vragen dus al beantwoord in een andere alinea. Soms zijn vragen al beantwoord doordat het dier zelf wat te vertellen heeft. Dus het maakt mij echt niet uit. Ik heb al wel eens 14 en 11 vragen gehad. Zelfs al wel eens 22. Maar daar zaten veel dubbele vragen tussen. Mijn werk duurt daardoor niet langer.

Hoelang moet een dier overleden zijn voordat je contact kunt maken?

Dat is naar mijn ervaring per dier verschillend. Ik weet dat er mensen zijn die zeggen dat je 2 of 3 maanden moet wachten. Maar zo werk ik niet. Als jij nu het gevoel hebt een consult te willen. En het dier blijkt er nog niet klaar voor te zijn. Misschien kan ik het dier dan helpen om bijvoorbeeld iets los te laten. Zodat het ook geen 3 maanden hoeft te duren.

Ik doe dit voor het dier. Ja, dus ook voor overleden dieren. Hun ziel is voor mij net zo waardig als levende dieren. Want dat is waar ik mee werk: De ziel. Dus ik stel altijd voor om gewoon een foto te sturen en dan vraag ik aan het dier of hij/zij er klaar voor is. Zo niet dan kunnen we kijken waarom niet en kan ik hopelijk helpen. Bijvoorbeeld als ze nog te weinig energie hebben. Of als ze niet doorhebben dat ze zijn overleden. Soms is het ook moeilijk om te accepteren vooral als de mens dit nog niet kan. Daar kan ik ze bij helpen.

Hoe ga jij te werk?

Ik werk op afstand met foto’s en jouw vragen. A.d.h.v. een foto kan ik de energie lezen en stem ik mij dus af op de frequentie. Maar dan wel van de ziel en niet van het leven. Ik ga dus niet als helderziende of heldervoelende of als paragnost te werk. Maar daadwerkelijk als dierentolk ook als het om overleden dieren gaat. 

Als eerste zal ik je direct doorgeven wat ik voel bij jouw dier en hoe hij of zij op mij overkomt. Dan ga ik door naar wat jouw dier wil vertellen of naar jouw vragen. Het ligt er maar net aan wat het dier zelf wilt. Ik neem dit hele gesprek met jouw dier op. En deze video opname krijg jij als link opgestuurd. De video kun je downloaden als je wilt om misschien nog eens terug te kijken.

Ik krijg het antwoord of het gesprek door in beelden en gevoelens. Mijn beelden zijn over het algemeen meer symbolisch dan letterlijk. En soms komt er ook een geur of smaak bij. Dit probeer ik zo zuiver mogelijk te verwoorden, maar woorden komen vaak wel tekort.

De video krijg je toegestuurd zodra deze klaar is. Vaak moet een video nog verwerken. Als je een reading aanvraagt via mijn website onder het kopje ‘contact’ krijg je alle info die je nodig hebt om mij toe te sturen wat ik nodig heb. En kun je ook direct betalen. Er komt dus geen factuur achteraf.

Wat heb je nodig om contact te leggen?

Een foto waarbij de ogen zichtbaar zijn. Dat betekent dus niet de rugzijde, de zijkant of een slapend dier. De ogen zijn heel cliché: “de poort naar de ziel” zoals men zegt. Voor mij werkt dat nou eenmaal zo. Het mogen meerdere foto’s zijn. Ze hoeven niet op de dag recentelijk te zijn. Zolang het geen puppy foto is van een 3 jarige hond. Of een foto van een 4 jarige kat die nu 9 is. Dan is het vaak wel goed. Maar is er NU een probleem, dan is een foto van NU ook belangrijk. Want dan is die energie ook sneller te lezen. 

Hoe gaat dat in zijn werk?

Telepathie is een oertaal die iedereen als baby zijnde al spreekt. Maar verleerd omdat we op een gegeven moment niet mogen geloven in dit soort dingen. Wellicht wordt je wel ‘gek’ genoemd als je er toch over blijft vragen of praten.

Gedachten kun je meten in golven, dit wordt een frequentie. Het is dus gewoon een energie. Die ook het derde oog kan opvangen in de aura. Waarna het daadwerkelijk in de chakra binnenkomt. Dan gaat het je brein binnen en vertaalt jouw brein door het archief van wat jij kent. Dus ben jij vooral een beeldend denker? Allicht dat je beelden doorkrijgt. Denk jij in woorden en zinnen? Dan zal jij woorden doorkrijgen. 

Dieren praten in energie niet in woorden. Ik krijg dat door middels gevoelens innerlijke gevoelens en lichamelijk. Maar ook in beelden.

Binnen hoeveel tijd kan ik het verslag krijgen?
Dat ligt eraan hoe vol mijn agenda is gepland. Soms kan ik dezelfde week nog aan de slag. En soms moet je een maand wachten. Maar wanneer ik het consult heb gedaan, dan krijg je daarna direct het verslag. Of ik heb eerst heel hard koffie nodig. Maar 9 van de 10 keer stuur ik het direct op.

Kan het consult ook telefonisch?

Nee. Waarschijnlijk snap je al dat ik hooggevoelig ben. Dat betekent dat ik jouw energie voel als mij open stel voor telepathie. Ik vind dit niet zuiver. Het kan dan zijn dat een antwoord die jij graag wilt horen juist naar voren komt. En dan kan ik in dubio zitten wat nu van het dier afkomt en wat niet. Dat kost mij veel energie en ik vind het zelf erg onprettig. Het kost ook meer tijd omdat de mens het ook nog moet binnenkrijgen. Soms moet iets even zakken. En dat gaat met lezen gemakkelijker als telefonisch. 

Kan het consult ook middels videobellen?

Nee, dit is voor mij nog vervelender als telefonisch. Jouw gezicht en ogen stralen jouw vibe uit. Dit is jouw aura die ik ook kan voelen zonder jou te zien. Laat staan dat ik het nog eens zie. Natuurlijk kan ik mij daarvoor afsluiten maar ik moet wel naar jouw vragen luisteren. Dus eigenlijk is dat niet echt makkelijk. Ik vind dit dus niet prettig. Ik kan het wel, maar ik doe het niet. En ik maak geen uitzondering.

Kan ik langskomen?

Nee. Dit deed ik vroeger met liefde. Maar toch ging ik heel vaak thuis nog verder. Omdat het voor dieren makkelijker is om in hun eigen omgeving zonder verandering te zijn. Mensen zijn vaak gespannen (enthousiasme is ook spanning) wat dieren voelen en op reageren. Dat werkt echt niet zo zuiver als wanneer iedereen gewoon lekker op zijn of haar eigen plek is.

Wat zijn de kosten?

Een reading (minimaal 30 max 40 minuten) kost in 2023 40 euro. En een minireading (minimaal 15 max 20 minuten) kost 20 euro. Dit is nog zonder btw als kleine ondernemer. Vind je dat veel? Dan wil ik je graag bewust maken van het feit dat er ook dierentolken zijn die 180, 245 of zelfs 300 euro vragen. En nee die bedragen verzin ik niet. Natuurlijk ben ik ook begonnen met een bedrag van 25 euro. Was ik toen goed? Ja. Maar zo goed als nu? Nee. 

Dit is mijn fulltime job. Ik studeer steeds verder ook omdat ik cursussen geef. Ik leer mensen hetzelfde te doen en daarin hun eigen unieke praktijk op te bouwen. Dus ik wil hun ook veel geven. En ik wil dieren op de best mogelijke manier helpen. Dat kan alleen als ik het hoogste potentieel uit mijzelf haal. Dit is dus niet zomaar een hobby. Hiervan betaal ik mijn rekeningen. En biologische, plasticvrije, gerecyclede spullen voor huisje, boompje en beestje. Geen vlees, eieren, melk, kaas of andere dierlijke producten. En er gaat nog een deel naar goede doelen. 

Wij sparen om uiteindelijk dieren op te kunnen vangen en mensen te kunnen helpen met hun dier. Bijvoorbeeld een retraite voor hooggevoelige dieren. Of een retraite voor agressieve honden. Een opvang voor dieren die eigenlijk moeten worden ingeslapen. Maar die wij gaan helpen met aromatherapie, bach bloesems, edelsteentherapie, etc. 

Waarom deel ik dit met je? Zo weet je ook meteen waar jouw geld naartoe gaat 😉

Wat nu als ik het niet (ineens) kan betalen?

Als je het niet kan betalen… Dan denk je in tekorten. Het moment dat ik op taaie knäckebröd leefde en op water. Kon ik ook geld creëren voor coaching zodat ik mijzelf uit die benarde situatie kon halen. Terwijl ik al geld geleend had om voor mijn dieren goede voeding te kunnen kopen. Dus als jij jouw dieren brokjes geeft die super goedkoop zijn zodat je zelf ‘normaal’ kan eten. Dan ga ik het jou al helemaal niet gratis geven. Daar ik dieren hoger heb staan als jij blijkbaar. En nee ik had echt geen cent te makken, ik stond zelfs op een gegeven moment op straat. Gelukkig kon ik met mijn dieren bij mijn moeder terecht.

En toch had ik coaching om iets van mijn leven te maken. En toch had ik geld voor goed voer voor mijn dieren. Als ik dat kan, dan kan jij dat ook. Je bent echt niet de enigste, dit komt veel vaker voor als men denkt. 

Maar ik sta wel (tot nu toe als enigste) dierentolk open voor termijnbetaling. Als je mij nodig hebt, kun je gewoon in termijnen betalen. De meeste kiezen voor 2 of 3 termijnen. Maar als het nou echt niet anders kan, dan vind ik 6 termijnen ook nog prima. Waarom? Omdat ik vind dat iedereen het moet kunnen betalen. En ik weet hoe moeilijk het is om te sparen. Een betalingsregeling voor iets waar je al de vruchten van hebt geplukt is makkelijker. Als je in een rot situatie zit is dit gewoon zo.

Nee bij mij betaal je daar geen extra rente of administratiekosten voor. Dat is lariekoek. Vooral tegenwoordig. Ik doe het nu nog met het handje. Maar in 2022 is het de bedoeling dat dit automatisch gaat. Dus dat is pure onzin als je het mij vraagt. Vooral als je het al niet breed hebt. Dan moet je niet ook nog eens meer betalen dan de mensen die het makkelijk kwijt kunnen.

Kan het niet gratis?

Ga mij a.u.b. niet vragen of ik dit gratis doe. Hoe groot je smeek bede ook is. Vaak wordt deze vraag ook nog eens door mensen gesteld die wel op vakantie kunnen, nog een auto of 2 hebben, en niet zoveel over hebben voor dieren als de meeste klanten en ikzelf. Dus nee, dit kan niet gratis.

Ik doe al veel voor de dieren en natuur, ik wijd zelfs mijn hele leven aan dieren. Het is mijn fulltime job. Als ik het voor 1 iemand gratis doe. Dan moet ik dat voor iedereen doen. Een dierenarts die een leven kan redden doet het ook niet gratis. Een agent die aan een vermissing werkt doet het ook niet gratis. En als je zonder stroom of water komt te zitten. Dan doet de loodgieter en elektromonteur het ook niet gratis. Dat is nou eenmaal de wereld waar we in leven. 

Wat nou, als ik niets van mijn dier in het consult herken?

Dat komt zelden voor. En heb ik voornamelijk meegemaakt bij mensen die per sé een vraag op hun manier beantwoord wilde hebben. Bijvoorbeeld:

In een bepaald consult werden de symptomen van shock na een ongeluk welke ik doorkreeg van het dier, niet begrepen door de mens. Omdat zij zelf nog erg boos waren vanwege de situaite. In een ander consult werd niet begrepen dat sommige dieren hun eigen gedrag niet als zodanig slecht beschouwen terwijl wij mensen het als slecht bestempelen. Ook dacht iemand dat elk dier hooggevoelig was en dan met name voor emoties van mensen. En vond het daarom een standaard consult.

Wij mensen hebben soms het idee dat dieren net zoveel wrok vasthouden als mensen. Of dat dieren onze regels kennen. Of dat als wij tegen ze zeggen met heel veel liefde: “Niet doen hoor, dat vind mamma helemaal niet leuk.” Dat ze het dan begrijpen. Ook denken sommigen dat elk dier gevoelig is voor emotie. Maar ik heb genoeg dieren meegemaakt die de menselijke emotie niet interesseert of zelfs irritant vinden. En hooggevoeligheid kan voorkomen op spiritueel, energetisch, emotioneel, mentaal en lichamelijk niveau. Daarbij zijn niet alle dieren hooggevoelig.

Dieren zijn dieren, instinct en intuïtie zit bij hen beter in elkaar als bij mensen. Nou ja, wij zijn het verleerd om naar ons eigen intuïtie en instinct te luisteren. Wij mensen hebben woorden verzonnen voor dingen. Namen voor ziekten. Dat is menselijk. Dieren praten zo niet. Dieren praten in energie, in beelden en gevoelens. Dus als je daarvoor open kan staan, ga jij jouw dier herkennen. Zo niet. Dan doe ik tegenwoordig het consult al niet meer. Want deze mensen hebben niet hoeven betalen. Maar uiteraard is dat niet eerlijk tegenover mijn werk.

Ik wil graag een bevestigingsvraag stellen, kan dat?

Nee. Je gaat ook geen loodgieter vragen om even je kraan te fiksen om te laten zien of hij het wel kan. Ik ben geen entertainment programma, dit is mijn werk. Natuurlijk heb je mensen die maar doen alsof. Maar laten we heel eerlijk zijn: Oplichters heb je overal. Hoe moet ik weten of jij wel serieus bent? En mij niet wil oplichten? Dat heb ik ook wel eens meegemaakt dat ik bij voorbaat al zo’n onderbuik gevoel had dat het niet klopte. Dat namen en verhalen werden verdraait.

Soms is de wereld gewoon even een vervelende plaats. En ik vraag je zeker niet naïef te zijn. Ik vraag je om een dierentolk te vinden die bij jou past, daar gaat het om. Voel je een klik met diegene zoals hij of zij schrijft? Of door wat hij of zij over zichzelf te vertellen heeft? Dan maak je een goede keus. Doe je het alleen om de prijs, of om de wensenlijst. Dan doet de dierentolk het ook alleen maar om het geld. Je krijgt wat je erin stopt.

Ik doe het voor het dier. Het interesseert me niet of je pas volgende maand kan betalen. Of misschien in 4 termijnen. Maar ik wil wel dat men investeert. Want dan pas zal men ook alles uit het consult halen wat er te halen valt. En ik doe altijd mijn uiterste best. Op slechte dagen werk ik aan mijzelf en niet aan jouw dier. Dus als je het niet vertrouwd, zeg het, ga het gesprek met mij aan. We zijn gewoon mensen. En als het dan nog steeds niet goed voelt. Dan doe je het niet. Simpel. Maar ik ga mijn werk niet doen op een manier zoals iemand anders het wilt. Zo gaat dat niet.

Hoe weet ik dat jij contact hebt gemaakt met mijn dier?

In het consult herken je altijd het karakter van jouw dier terug. Soms is dat bijvoorbeeld heel hard. Anderzijds kan het ineens over je kind gaan terwijl ik niet eens weet dat je die hebt. Of over een vriend die vaak langs komt. Dat is elke keer weer verschillend. Misschien gaat het wel over een vlinder die je laatst zag. Of beschrijf ik bepaalde karaktertrekken. Pin het dier en mij niet ergens op vast. Ga er lekker open in, dat doe ik ook. 

Ben je nog steeds sceptisch? Dat is dan helemaal aan jezelf. Als je een tweedehands auto koopt weet je ook niet of hij nog 10 jaar mee gaat. Of dat de nieuwe laptop niet stuk gaat binnen garantietermijn of juist erbuiten. Ook weet je niet of de hovenier je tuin écht zo maakt als de architect heeft getekend. Of dat de aannemer wel precies doet wat je hebt besproken. Ik weet ook van te voren niet of jij echt te vertrouwen bent. Dat is gewoon vertrouwen hebben in het goede van de mensheid. En het is niet mijn taak om daarvoor te zorgen.

Wat kan ik vragen in een intake gesprek?

Helaas doe ik geen intake gesprekken meer daar veel mensen de meest simpele vragen gingen stellen die ik al beantwoord heb middels mijn website. Heb je vragen die je niet kan terugvinden op mijn website? Dan neem ik daar met liefde de tijd voor.

Ik heb nog vragen over het consult.

Die mag en kun je altijd stellen natuurlijk! En beantwoord ik zo goed als ik kan en wat voor mij mogelijk is.

Ik heb nog vragen die ik vergeten ben te stellen.

Dat is jammer en ergens ook vervelend. Mijn prijs voor het werk, de energie en tijd die ik eraan spendeer. Plus de bijscholing die ikzelf betaal (daar heb ik geen werkgever voor). Waaronder ook boeken. Halen het echt niet bij de prijs die ik er nog voor vraag. 

Voordat ik een consult ga doen, moet ik mij centreren. Om dat te kunnen doen, dien ik zuiver te zijn. Dat betekent dat ik veel aan zelfreflectie doe. Elke dag. Wat veel mensen niet willen en durven. Bang voor de demonen binnen in henzelf. 

Dan pas ga ik mijzelf aarden, afschermen en maak ik verbinding met de bron. Om eindelijk af te kunnen stemmen op jouw dier. Wanneer ik dus een gesprek met een dier begin. Heb ik al aardig wat tijd en energie geïnvesteerd. En pas later komen we bij jouw vragen.

Er zit dus veel meer werk achter een consult als wat jij ziet en leest in het verslag. Wanneer je mij dan vraagt om nog extra vragen aan jouw dier te stellen. Dan vind ik dit heel jammer. Daar je aardig wat tijd krijgt om überhaupt de vragen op papier te zetten. Vaak wil men het liefst dat ik dezelfde dag nog begin. En daarna is het toch nog te weinig tijd geweest.

Dus helaas, dit is gewoon opnieuw een consult. Juist om te zorgen dat ik niet urenlang met nazorg bezig ben per klant. Want dit is natuurlijk niet eerlijk voor mij. Maar al helemaal niet voor de mensen die ineens nog langer moeten wachten. Omdat ik tussen de planning door eerst weer het voorwerk moet doen. En daarna nog het werk om de extra vragen te stellen aan een dier. Welke ik al heb behandeld. 

Sommige mensen vinden dit zeer onvriendelijk. Tegen hen wil ik graag zeggen dat een consult van ons beiden genoeg vraagt. Van jou vraagt het voorbereiding net als van mij. Als ik mijn voorbereiding niet goed doe. Dan kost het jou niets, maar mij kost het tijd, energie en moeite. Is jouw voorbereiding niet goed (genoeg), waarom zou het mij en andere klanten dan moeten kosten? 

Andere mensen kunnen dit heel goed accepteren, daar ben ik dan ook dankbaar voor. (Eigenlijk gek hè, dat we in deze wereld dankbaar mogen zijn. Als mensen niet met vingers wijzen maar hun eigen verantwoordelijkheid nemen.) Deze mensen betalen dan ook met liefde en wachten totdat daar weer plek voor is. Omdat ik anders mensen die al een tijdje wachten. Zoals je zelf vaak ook hebt moeten wachten. Niet nog verder door wil schuiven. 

Dus zorg ervoor dat je van te voren écht alle vragen die je wilt vragen hebt gesteld. Al stuur je nog een appje of mailtje na voordat jouw consult gepland staat. Dat maakt niet uit.

Ik wil graag weten waaraan mijn huisdier is overleden.


Dat is een vraag waar ik geen antwoord op ga geven, want dat is ook helemaal niet wat ik mag doen. Ik ben namelijk geen dierenarts en kan geen autopsie uitvoeren.

Mijn dier heeft/had rare klachten, kan jij achterhalen wat het is?


Dit is eigenlijk een zelfde vraag als de vraag waaraan een huisdier is gestorven. Wettelijk gezien mag ik dit gewoonweg niet uitzoeken en vertellen. Daarbij is het in mijn ogen als holistisch dierentherapeute ook niet een naampje van een ziekte. Voor mij is een ziektebeeld slechts een groep symptomen wat een bepaalde naam heeft gekregen. Een naam die wij mensen hebben bedacht. Dieren hebben hier zelf dus niks mee. Zij hebben veel meer met hun mensen, de band die nog over is gebleven na de dood. Of hoe ze het leven nu nog kunnen beleven. Daar dieren ook niet zo egocentrisch zijn. En ook niet negatief zijn ingesteld zoals mensen. Denken zij niet: “Waarom nou ik? Waarom overkomt mij dit nu weer?” Nee zij accepteren veel vaker wat er aan de hand is. Soms willen ze meer. Ja dat klopt. Dat komt ook omdat zij hun geest en lichaam niet als maar 1 ding zien. Zij snappen heel goed dat het lichaam slechts een onderdeel is van het bestaan.

Precies om deze redenen vind ik dieren zo mooi. Maar kan het voor klanten heel vervelend zijn als zij JUIST deze vragen beantwoord WILLEN hebben. Helaas doe ik daar niet aan. Mocht een dier het nou echt heel belangrijk vinden om te vertellen wat zij voelde, zal ik het vermelden. Maar wat een dier niet wilt, of niet belangrijk vind, daar ga ik niet pushen. Dieren vinden jullie band, jouw leven en wat jullie samen geleerd hebben veel belangrijker. Doordat daar de prioriteit van dieren ligt, ligt mijn prioriteit daar ook. Uiteraard zijn er wel wat uitzonderingetjes hier en daar. Maar vaak is het de mens die vasthoudt aan wat in hun ogen traumatisch was: Het overlijden. En laten los wat er daadwerkelijk toe doet: De band. Zonde! Want zo wilt een dier niet herinnert worden. De laatste herinneringen zijn vaak zo klein in vergelijking met het samen geleefde leven. De geluksmomentjes en de prachtige levenslessen.

Dus als mijn stijl, visie en immens respect voor jouw (overleden) dier niet is wat jou aan staat. Dan wil ik je vragen verder te zoeken.

Wat nou als ik mijn consult aanvraag wil annuleren?


Op deze pagina leg ik je alles uit. Helaas moest ik in het najaar van 2021 ineens regelingen hiervoor aanmaken. Terwijl ik dat nooit heb hoeven doen. En dat in de drukste periode die ik ooit heb meegemaakt. Dus bij deze een speciale pagina voor annuleringen.

Kort gezegd: Heb jij voor 3 dagen voorafgaand aan het consult geannuleerd? Dan is er niks aan de hand. Annuleer je binnen 3 dagen voorafgaand aan het consult? Dan bereken ik 50% van de kosten door omdat het dan nog maar de vraag is of ik iemand anders vind. Annuleer je een dag van te voren? Dan heb ik het consult al voorbereid en kan ik niemand vinden voor jouw plek. Dus breng ik het volledige bedrag in rekening.

Dus als je bij je eigen denkt, mag dat zomaar? Hoe zit dit? Lees dan deze pagina: Annuleren van een consult.

Is het duidelijk, kun je je erin vinden? Wil je juist nog liever een consult aanvragen? Klik hier.