krachtdier schaap

Krachtdier de schaap

Als krachtdier is de schaap helemaal niet zo wollig en bangig als wij vaker denken. Schapen zijn hele gevoelige dieren. Niet omdat gevoeligheid voor zwakte staat. Maar omdat gevoeligheid voor bescherming staat. Het is een zelfverdedigngsmechanisme. Daarom denk ik ook dat hooggevoeligheid helemaal niet zo nieuw is. En geloof ik er in dat het ook niet begon met de mens. Wil je daar meer over weten? Dan link ik je graag naar mijn website hooggevoeligdier.nl. Voor nu houden wij ons bezig met de schaap.

Hooggevoelige sensoren

Schapen horen, voelen en zien de kleinste bewegingen. Ze kunnen enorm snel vluchten maar ook zeker vechten. Hun scherpe gehoor, hun sterke bubbel van gevoel en zicht. Dat maakt dat ze zo’n sterk diersoort zijn. Als jij een schaap op je pad krijgt, of als er een schaap bij je is: Dan betekent het dat je jouw gevoeligheid moet gaan zien als kracht. Misschien heb je wel paranormale gaven. Die eigenlijk net zo normaal zijn als dat gevoel van een schaap.

De spirituele betekenis van schaap

Men zegt dat schapen als het ware in een bubbel leven. Wanneer er 1 schaap uit deze bubbel verdwijnt, is het alsof je een ballon kapot prikt. Toch ben ik het daar niet mee eens. Want als je dat ziet, dan zie je ook dat ze weer bij elkaar komen als een aura. Niet als een zeepbel. Ze leven in een grote groepsaura. En dat is heel normaal voor een kudde. Dat is ook heel normaal voor mensen. Je raakt niet voor niets besmet waar je mee omgaat. Deze aura kan je helpen je te beschermen. Maar het kan ook tegen je werken. Dus let goed op met welke aura jij je in laat.

Spirituele betekenis van ram

De hoorns van een schaap zijn sterker dan jouw nagels en haren. De ram in het sterrenbeeld van onze dierenriemtekens is niet voor niets sterk. Als krachtdier kan ook heel specifiek de ram bij je zijn. Deze zal letterlijk een moord doen om zijn familie te beschermen. Maar hij weet heel goed zijn krachten te benutten. Wat betekent dat hij niet zomaar tot het einde zal gaan. Want hij weet ook heel goed dat hij zelf sterk moet blijven. Als je door gaat tot het einde kun je jezelf ook bezeren. En dat is wat de krachtdier de schaap je ook leert.

het krachtdier de schaap

Het pad van krachtdier schaap

Want ook al kan een ram zichzelf enorm goed weren. Hij overziet het hele gebied, zijn kudde en de vijand. Met de ogen zo weid op het hoofd, hebben ze letterlijk meer overzicht. Dit bied uitkomst door in te zien wanneer het beter is te rennen. Dus als de schaap als krachtdier op je pad komt: Welke houding neemt hij of zij aan? En waar sta jij op jouw pad? Ben je lekker aan het grazen, veilig in je bubbel. Of moet je meer overzicht kweken zodat je weet of je moet vechten of vluchten?

Klimmen

Zoals berggeiten en bergschapen kunnen veel schapen goed klimmen. Je verwacht het niet zo snel omdat ze met al dat wol er zo onatletisch uit zien. Toch weten zij hellingen prima te nemen, op richels te lopen zonder angst. Ook hier komt de krachtdier om de hoek kijken. Zie jij op tegen de berg die je moet beklimmen? Dan kun je ook de schaap vragen om je te helpen klimmen zonder moeite.

Knuffel een schaap dag

De schaap heeft net als een hond en kat de potentie om je beste maatje te worden. Zo is er een vrouw geweest die haar geredde schaap knuffelde. En 22 jaar genoot van haar maatje. Zij is de grondlegster van #knuffeleenschaapdag. Het is misschien niet helemaal internationaal erkend. Maar ik vind deze dagen zo gaaf dat ik daar graag aandacht aan besteed!

Wol als zelfliefde

Wist je dat er in de wol een bepaald vet zit: lanoline. Dit zit in hun vacht om klitten te voorkomen. Maar ook om hun wonden sneller te helen mochten ze aangevallen worden. Want dat wol is niet voor niets zo dik. Ja het houdt hun warm en koel. Maar het helpt ook tegen aanvallen. Wilde schapen hebben soms zoveel wol dat een roofdier niet eens bij hun huid komt. Wat wilt dit zeggen van de krachtdier de schaap? Dat zachtheid, warmte, zelfbescherming, zelfzorg en zelfliefde je kunnen redden. Het is een bescherming die je preventief aan jezelf moet geven. Als een eerste natuur.

krachtdier schaap

Boodschap van de schaap

Schapen zijn enorm sociale dieren. Daarom zal de schaap jou ook vertellen contacten te hebben en onderhouden. Het is belangrijk voor een kuddedier om niet alles alleen te doen. Want let’s face it: mensen zijn kuddedieren. Ook al bestaan er einselgangers, ik noem mijzelf er ook eentje. Social distancing was voor mij al normaal voordat het een hype werd. Maar dat betekent niet dat het beter is zonder mensen te leven. Contacten die bij je passen zijn enorm belangrijk om te groeien. Niet alleen als mens maar ook als ziel.

Schaap als totemdier

Als de schaap jouw totemdier is dan ben je iemand die wellicht liever vlucht als vecht. Maar je vlucht dan wel de hoogte in i.p.v. het jezelf moeilijker te maken. Je staat jouw mannetje of beter gezegd: je staat je rammetje. Gelukkig ben je lief voor jezelf en is sociaal gedrag goed te doen. Mocht je toch nog wat missen als schaaptotem, ga hier dan als de wiedewier mee aan de slag. Een schaap heeft het heel zwaar met overleven. Als er geen wol (zelfliefde) is. Maar ook als er geen sociale contacten zijn. Of als overzicht niet gezien wordt. En al helemaal als de gevoelige sensoren worden genegeerd.