krachtdier reading

Krachtdier reading

Een krachtdier reading is een paranormale ‘lezing’ over jouw krachtdier. Of over de krachtdieren die op dit moment bij jou zijn. Het is een beetje als een reading die een medium doet voor je met je gidsen, engelen en/of overleden dierbaren. Of een reading die een dierentolk of dierenmedium voor je doet met jouw dieren of overleden dieren. Omdat een krachtdier net als jouw gidsen jou ook kunnen begeleiden. En jou helpen net als de engelen. Maar ook steunen ze je net als overleden dierbaren. Ze kunnen je ook spiegelen zoals je eigen dieren doen. Of prachtige boodschappen meegeven evenals overleden huisdieren.

Wat is een krachtdier?

Een krachtdier is als het waren een dierengeest. Een overleden dier of mythisch dier dat meerdere levens hier op aarde heeft geleefd. En net als bijvoorbeeld opgestegen meesters of heiligen, zo zijn gegroeid als ziel. Dat zij het leven op aarde kunnen onderwijzen, helpen, begeleiden, et cetera. Maar dan vanuit de hemelse sferen, de bovenwerelden, vanuit het kosmisch licht of hoe je het ook noemen wil. Het is dus een ziel die vooral dier is geweest in zijn of haar meeste levens. Wellicht vooral 1 diersoort die zij zo vaak zijn geweest, dat zij alle ins en outs weten hoe dit dier te zijn en te overleven. Zo kunnen zij ook zo hoog zijn dat zij een groep dieren of een groep mensen begeleiden. Zoals vorsten (een groep engelen). Vaak noemen we hen deva’s.

Wat is een krachtdier reading?

Een krachtdier reading is een paranormale reading van jouw persoonlijke krachtdier of van de krachtdieren die op dit moment bij je zijn. Vaak is het een gecombineerd consult van meerdere krachtdieren. Jouw persoonlijke krachtdier kun je zien als jouw persoonlijke gids. Je hebt meerdere soorten engelen en gidsen bij je. Maar jouw persoonlijke gids, jouw persoonlijke beschermengel. Die leeft het leven samen met jou. Jij in levende lijve. En hij of zij in de energetische vorm. Je bent dus nooit alleen.

Zoals jouw beschermengel of gids altijd meekijkt, adviezen geeft zoals dat kleine stemmetje dat fluistert in je oor. Wat helemaal niet toevallig op je intuïtie lijkt. Zo is ook jouw persoonlijke krachtdier hier om jou te helpen en te begeleiden in het maken van de juiste keuzes. Dit is inderdaad gelijk aan jouw intuïtie. Daar jouw intuïtie de communicatie is van jouw ziel aan jouw wezen. En jouw ziel heeft het beste met jou voor, voor het hoogste goed van jouw leven, hogere zelf en alles wat je uit dit leven wil halen. Alsmede jouw persoonlijke krachtdier en gids.

De andere krachtdieren komen net als de meeste andere gidsen voor een bepaalde levensfase met jou mee kijken, begeleiden, helpen. Soms is dat voor een project. Andere keren voor een jarenlange levensles. Tijd en afstand bestaat voor hun niet in het rijk der geesten. Er bestaat ook geen goed of fout. Het is zoals het is. Bij ons bestaat er wel zware en lichte energie. Woede en verdriet zijn zwaarder dan geluk en liefde. Maar dat betekent nog niet dat de ene goed is en de ander slecht.

De krachtdieren zijn hier om hun dierlijke wijsheid, verworven op aarde mee te geven aan ons. Om daarmee om te gaan, om onszelf te leren accepteren en te luisteren naar onze intuïtie. Juist omdat wij mensen vaak de verbinding kwijt zijn met de natuur en dieren. Waardoor we ook de verbinding kwijt zijn met onze intuïtie, innerlijke natuur en innerlijke dierlijkheid.

Want laten we wel eerlijk wezen. De mens is nog steeds een wezen, een dier, een landdier, zoogdier, primaat en dan pas mens. Wanneer we dit vergeten, raken we kwijt dat verbondenheid in een groep eigenlijk heel belangrijk voor ons is als groepsdieren. En dat aanraking zo belangrijk is, dat baby’s die niet aangeraakt worden zelfs overlijden. Krachtdieren helpen ons in te zien dat we verbonden zijn. Dat we een zijn en hoe we met onze persoonlijke problematiek om kunnen gaan. Hoe we lichter kunnen leven. En hoe we de zwaarte kunnen accepteren voor de waarde die het biedt. (Denk aan verdriet tijdens rouw, hoe gezond dit is. En hoe gek het zou zijn als we alleen de lichte energie van geluk zouden ervaren.)

Hoe kom je erachter wat je krachtdier is?

Wellicht heb je van kleins af aan altijd al een lievelingsdier gehad. Misschien heb je deze nu wel weggeduwd. Maar als je eraan terug denkt, dan voel je toch een aantrekkingskracht. Dit is jouw krachtdier. In een krachtdier reading komt dit ook vaker naar voren. Toch is dat niet altijd noodzakelijk. Soms is het voor jou al wel duidelijk of kan jouw persoonlijke krachtdier op dit moment minder voor jou betekenen dan de anderen. Wat jij nodig hebt op dit moment zal gegeven worden.

Natuurlijk kun je ook genoeg meditaties volgen op youtube die jou allemaal begeleiden in het ontmoeten van jouw krachtdier. Of zelf in meditatie gaan met deze intentie. Een andere leuke oefening is om gewoon te vragen of jouw persoonlijke krachtdier zich bekend wil maken bij je. En er dan domweg op vertrouwen dat dit ook zal gebeuren. Je zal dan zien dat het universum hele mooie synchroniciteiten afspeelt.

Bijvoorbeeld: Jouw persoonlijke krachtdier is een steenarend. Je hebt gevraagd of hij zich bekend wil maken. In de aankomende werken zie je telkens de steenarend terugkomen. Dan is er een documentaire op tv over deze arend. Daarna lees je iets over Nederland en hoe deze prachtige roofvogel weer is wedergekeerd in ons kikkerlandje. En het allermooiste zou zijn als je hem dan ook daadwerkelijk ziet vliegen als je op bezoek gaat bij je oom in Drenthe. Nou dan mag het toch wel duidelijk zijn: Jouw persoonlijke krachtdier is een steenarend.

Het kan zijn dat als je alleen vraagt om jouw ‘krachtdier´, dat je telkens een ander dier ziet. Omdat je natuurlijke meerdere krachtdieren bij je hebt. Maar als je om jouw ‘persoonlijke krachtdier’ vraagt, die vanaf jouw (re)incarnatie al bij je is. Dan zal je telkens maar 1 (of in een uitzondering 2) dieren zien. Als je dus iets aan het universum vraagt, wees héél specifiek!

Welke krachtdieren zijn er?

Eigenlijk kan elk dier een krachtdier zijn. Ook insecten. Denk maar eens aan de vlinder of het lieveheersbeestje dat wij in onze cultuur toch echt als een krachtdier zien. Als een boodschapper van een overleden dierbare. Of als een blijk van een nieuwe periode qua transformatie die we ondergaan. Zelfs mieren en spinnen kunnen krachtdieren zijn. Ongeacht of je ze nu leuk, lief en schattig vind of niet. Ze hebben allemaal nuttige wijsheden te brengen. Nogmaals het gaat niet om het oordeel wat wij mensen eraan geven. Het gaat om hun wijsheid waar jij nu blijkbaar behoefte aan hebt. Vaak kunnen ze je zelfs laten inzien hoe mooi ze zijn ook al was je er eerst bang voor! Alleen maar door jouw krachtdier te zijn. Dit komt in een reading vaak heel mooi naar voren.

Wat is een totemdier?

Een totem is een ‘medicijn’. Alleen heb ik het dan niet over een pilletje, prikje of vies drankje. Het is een medicijn zoals de mensheid eigenlijk veel langer kent dan de reguliere geneeswijze van tegenwoordig. Maar we mogen het zo niet meer noemen. Een totem dier is dus een medicijn dier. Wat betekent dat dit dier jouw onbalans spiegelt of de juiste remedie kent in levende vorm.

Mijn persoonlijk voorbeeld is de tijger. Wanneer ik zwaarmoedig ben, depressief raak, dan moet ik weer terug naar mijn totemdier. Weer even bewust worden van het feit dat ik de heerser ben van mijn eigen jungle. Want dat is hoe ik mijn innerlijke natuur zie. En dat ik mij kan terugtrekken zonder dat iemand mij ooit ziet. Maar dat ik ook kan jagen op hetgeen dat ik nodig heb. Dat ik de voeding uit mijn jungle tot mij neem, wat goed is voor mij.

Een ander voorbeeld is de dolfijn. Iemand die de dolfijn als totemdier heeft zal wellicht bij zware levenssituaties en/ziekte minder het serieuze ervan moeten inzien. Maar juist meer moeten spelen. Flowen in het water van het leven. Eruit springen om een heerlijke plons te maken. Zichzelf even reinigen met water. En met familie of vrienden afspreken voor wat gezelligheid. Daar zou je mij bijvoorbeeld echt niet blij mee maken.

Maar een totemdier kan je ook verkrijgen door een levensveranderende situatie. Denk maar eens aan een narcistische relatie waarvan je je los hebt gevecht. En ineens is daar de mier. Die zich om jou heen verspreid als een plaag. Ondanks dat je verhuisd bent, daar zullen ze ook weer zijn. Omdat ze je willen meegeven dat jij moet gaan bouwen aan jouw kolonie, jouw imperium, met jouw mensen, die dezelfde taal spreken. Je bent krachtig, onwijs sterk en heel slim. Misschien voel je je wel zo klein als een mier, maar kijk eens wat zij kunnen bouwen, hoe ze elkaar helpen en verstaan. Ook al krijg je er de kriebels van, het is een fantastische totemdier om te hebben. (Ook een persoonlijk voorbeeld.) 😉

Zo kun je zien dat een krachtdier reading echt te maken heeft met wie jij bent, waar jij staat in het leven en wat je daarvoor nodig hebt. Wil je weten welke krachtdieren nu bij je zijn? Wat zij jou te vertellen hebben? Welke adviezen jou zullen helpen op jouw levenspad nu en in de aankomende tijd? Vraag gerust een krachtdier consult aan <3