dieren healing

Dieren healing

Een healing geef je aan dieren die wel wat energie kan gebruiken. Een oudere hond, een kat die net uit een operatie komt. Of een paard die binnenkort juist een operatie moet ondergaan. Je helpt het energetisch lichaam in balans wat uiteindelijk ook weer invloed heeft op emotioneel, mentaal en fysiek vlak. Hoe dan? Dat zal ik je als dieren healer hieronder uitleggen:

Hoe werkt een healing voor dieren?

Zoals je al hebt kunnen lezen werkt dit met energie. Lekker algemeen, cliché en zweverig. Maar als we eens gaan kijken dat liefde niet te meten is, ontastbaar en toch effect heeft op hart, hormonen en hoofd. En ook nog eens kijken naar de sfeer in iemands huis, binnen een bepaalde kamer of in een specifieke omgeving. Dan is daar geen andere uitleg voor dan: Juist ja, energie. Ook iemands uitstraling, de ‘vibe’ die van iemand af kan stralen. Wat is dat dan? Ook dat is energie ja. Dus ergens geloven we het allemaal wel. En toch is het moeilijk om te begrijpen dat we daar invloed op kunnen uitoefenen.

Dus als je wilt weten hoe een healing werkt, moet je dus eigenlijk weten hoe energie werkt:

Hoe werkt energie?

Dat we gedachten kunnen meten in bepaalde stroompjes. En gevoelens kunnen meten in hormonen. Dat lijkt mij algemeen bekend. Zelfs dromen kunnen we meten. Dat betekent dat er ergens een frequentie moet zijn die opgevangen kan worden. Zoals geluid, kleuren en allerlei andere soorten trillingen in de lucht. Dat is dus een frequentie, een bepaalde of specifieke trilling door de lucht. Beter gezegd door de ruimte. Deze frequentie wordt doorgegeven door atomen. Atomen zijn namelijk niet alleen vaste materie. Integendeel, het zijn allemaal kleine vaste deeltjes die om elkaar heen bewegen door een aantrekkingskracht. Een magnetisme. En deze kan toevallig de frequentie van de omgeving opvangen.

Dit betekent, dat als je in een huis zit waar heel veel negatieve energie zit. Dat je dit ook daadwerkelijk kan opmerken. Want de ruimte om jou heen vibreert mee op deze energie, wat uiteindelijk dus ook effect op jouw atomen zal hebben. Overigens betekent dat niet dat je direct een slecht mens wordt. Maar wel dat je onder invloed staat. Zelf kun je de ruimte dus ook heel mooi beïnvloeden. Het gaat er maar net om welke energie dominant is. En wist je dat positieve energie eigenlijk dominanter is? Want dit brengt veel betere molecuulverbindingen te weeg. Zoek maar eens naar de onderzoeken van dr Masaru Emoto.

Goed energie is dus te beïnvloeden, het is overal aanwezig en alle atomen kunnen hierop mee vibreren. Desalniettemin zijn onderheving aan welke energie het meest dominant is.

Dieren helen

Een healing voor dieren gebeurt door mijzelf te aarden, af te schermen van die invloeden vanuit de ruimte om mij heen. En ook door het contact te maken met de bron. Voor mij is dit een levenskracht, een creatiekracht. Een bron van al het leven die ook kan ontcreëren. Ik geloof dus niet in een vermenselijkte vorm van God. Door deze verbinding hoef ik geen persoonlijke energie te geven als ik een healing doe. Dat betekent dat ik alleen maar connecties hoef te maken. Een connectie met het dier zoals wanneer ik een reading ga doen. En een connectie met de bron. Waardoor ik eigenlijk vooral een doorgeefluik ben wanneer een dieren healing geef.

Specialisatie

Waarom ik dit ben gaan doen? Ik ben ooit plotseling aura’s gaan zien. En het leek me wel interessant om daar meer over te leren. Dat ik ‘iets met mijn handen’ had voor dieren was allang duidelijk. Dus ik werd een energetisch dierentherapeute. Toch beantwoordde dit niet al mijn vragen, sterker nog ik kreeg alleen maar meer vragen! Zo werkt mijn brein nou eenmaal, ik heb een onuitputtelijke drive om te leren. Waardoor ik tegenwoordig vooral chakra en aura healing combineer met sjamanisme, alchemie, en manifestatie technieken.

Ik geloof er namelijk heilig in dat mijn visie als healer een belangrijke impact kan hebben op de resultaten. Dus als ik mijn mindset en gedachten gebruik als kracht. Dan geeft dit extra mogelijkheden. Ik wordt tevens begeleid door mijn gidsen vanuit het sjamanisme. En gebruik de fasen die ik ken vanuit alchemie om een dier te helpen een persoonlijk proces te doorlopen. Eigenlijk heb ik (net als iedereen) dus een heel eigen proces gecreëerd vanuit mijn geloof, visie en wat voor mij het beste werkt. Daarom zal je mij ook niet horen zeggen dat ik een of andere ‘bijzondere’ formule volg. Ik volg het dier, deze is bijzonder genoeg en vertelt zelf wel wat hij of zij nodig heeft.

Wat kan dieren healing doen voor een dier?

Het aller belangrijkste is natuurlijk wat een healing kan doen voor dieren. Healing kan een hooggevoelig dier helpen te aarden en prikkels beter te verwerken. Zo kan een hyperactieve hond die ADHD lijkt te hebben ineens weer lekker rustig worden. Of kan een kat die apathisch lijkt ineens weer interesse in het dagelijks leven tonen. Ook kan het helpen trauma’s te verwerken. Omdat dieren enorm in het moment leven en niet terug denken aan vroeger of hoe het beter zou zijn in de toekomst. Is een trauma een enorme struikelblok.

Waar de mens meer de schuld bij de ander legt en niet kan accepteren dat het verleden het verleden is. Daar gaat een dier er te gemakkelijk overheen weg. Een energetische scan helpt mij te zien waar de blokkade zit, dus de wortel van het trauma. In communicatie met het dier kan ik hem of haar begeleiden. En met healing kan ik die ouder energie en pijn als het ware eruit trekken. Zodat we nieuwe energie kunnen toevoegen vanuit de bron. Zo komt een dier eerst naar een 0 punt als het ware. En daarna gaan jullie samen pas weer opbouwen.

dieren healer stephanie

De band wordt beter tussen mens en dier, de rust keert vaak terug net als de levensenergie. Vitaliteit begint weer te stromen en zelfs het huis voelt weer blijer en vrijer. Tja dat is energie, én de verbinding die wij hebben met elkaar. De westerse mens denkt vaak in hokjes. Zo zien we onszelf ook losstaan van onze omgeving en de levende wezens die daarin thuis horen. Maar hoe blijer jouw dier, hoe blijer jij bent. Dat weten we dan wel weer! Dus een dieren healing kan zoveel meer betekenen als alleen een balans van lichaam, geest en ziel.