dieren healing

Dieren healing

Een healing geef je aan dieren die wel wat energie kan gebruiken. Een oudere hond, een kat die net uit een operatie komt. Of een paard die binnenkort juist een operatie moet ondergaan. Je helpt het energetisch lichaam in balans wat uiteindelijk ook weer invloed heeft op emotioneel, mentaal en fysiek vlak. Hoe dan? Dat zal ik je als dieren healer hieronder uitleggen:

Hoe werkt een healing voor dieren?

Zoals je al hebt kunnen lezen werkt dit met energie. Lekker algemeen, cliché en zweverig. Maar als we eens gaan kijken naar liefde, wat niet te meten is. Dan is dat ook ontastbaar, algemeen en lekker cliché. Toch heeft liefde effect op hart, hormonen en hoofd. Als we dan ook nog eens kijken naar de sfeer in iemands huis, binnen een bepaalde kamer of in een specifieke omgeving. Dan is daar geen andere uitleg voor dan: Juist ja, energie. Ook iemands uitstraling, de ‘vibe’ die van iemand af kan stralen. Wat is dat dan? Ook dat is energie ja. Dus ergens geloven we het allemaal wel. En toch is het moeilijk om te begrijpen dat we daar invloed op kunnen uitoefenen.

Dus als je wilt weten hoe een healing werkt, moet je dus eigenlijk weten hoe energie werkt:

Hoe werkt energie?

Dat we gedachten kunnen meten in bepaalde stroompjes. En emoties kunnen meten in hormonen. Dat lijkt mij algemeen bekend. Zelfs dromen kunnen we meten. Dat betekent dat er ergens een frequentie moet zijn die opgevangen kan worden. Zoals geluid, kleuren en allerlei andere soorten trillingen in de lucht te meten zijn. Die trilling, dat is een frequentie. En die bepaalde of specifieke trilling door de lucht (beter gezegd door de ruimte) wordt doorgegeven door atomen. Atomen zijn namelijk niet alleen vaste materie. Integendeel, het zijn allemaal kleine vaste deeltjes die om elkaar heen bewegen door een aantrekkingskracht. Een magnetisme. En deze kan toevallig de frequentie van de omgeving opvangen.

Tip: als je dit interessant vind, kijk eens de video: What the bleep do we know?

Dit betekent, dat als je in een huis zit waar heel veel negatieve energie zit. Dat je dit ook daadwerkelijk kan opmerken. Want de ruimte om jou heen vibreert mee op deze energie, wat uiteindelijk dus ook effect op jouw atomen zal hebben. Overigens betekent dat niet dat je direct een slecht mens wordt. Maar wel dat je onder invloed staat. Zelf kun je de ruimte dus ook heel mooi beïnvloeden. Het gaat er maar net om welke energie dominant is. En wist je dat positieve energie vaak dominanter is? Denk maar eens aan een aanstekelijke lach als je eigenlijk even chagrijnig bent of een warme knuffel wanneer je verdrietig bent. Dat komt omdat positieve energie veel betere molecuulverbindingen te weeg brengt. Zoek maar eens naar de onderzoeken van dr Masaru Emoto.

Goed, energie is dus te beïnvloeden, het is overal aanwezig en alle atomen kunnen hierop mee vibreren. Desalniettemin zijn onderheving aan welke energie het meest dominant is.

Dieren helen

Een healing voor dieren gebeurt door mijzelf te aarden, af te schermen van de invloeden vanuit de ruimte om mij heen. En ook door contact te maken met de bron. Voor mij is de bron de levenskracht, de creatiekracht van alle universa. Een bron van al het leven die ook kan ontcreëren. Ik geloof dus niet in een vermenselijkte vorm van God. Door deze verbinding hoef ik geen persoonlijke energie te geven als ik een healing doe. Dat betekent dat ik alleen maar connecties hoef te maken. Een connectie met het dier zoals wanneer ik een reading ga doen. En een connectie met de bron. Waardoor ik eigenlijk vooral een doorgeefluik ben wanneer ik een dieren healing geef.

Specialisatie

Waarom ik dit ben gaan doen? Ik ben ooit (toen ik 15 was) plotseling aura’s gaan zien. En het leek me wel interessant om daar meer over te leren. Dat ik ‘iets met mijn handen’ had voor dieren was allang duidelijk. Dus ik volgde de opleiding om energetisch dierentherapeut te worden. Na slagen, waren toch nog steeds niet al mijn vragen beantwoord. Sterker nog, ik had eigenlijk alleen maar meer vragen! Zo werkt mijn brein nou eenmaal, ik heb een onuitputtelijke drive om te leren. Sinds mijn 17de ben ik dus continu opzoek naar antwoorden in studies, boeken, online programma´s zoals van Dr. Joe Dispenza, enzovoorts. Waardoor ik tegenwoordig vooral reiki, chakra en aura healing combineer met sjamanisme, alchemie, en manifestatie technieken.

Ik geloof er namelijk heilig in dat mijn visie als healer een belangrijke impact kan hebben op de resultaten. Dat betekent voor mij: Als ik mijn mindset en gedachten gebruik als kracht, dan geeft dit extra mogelijkheden. Ik wordt tevens begeleid door mijn gidsen vanuit het sjamanisme. En gebruik de fasen die ik ken vanuit alchemie om een dier te helpen een persoonlijk proces te doorlopen. Eigenlijk heb ik (net als iedereen) dus een heel eigen proces gecreëerd vanuit mijn geloof, visie en wat voor mij het beste werkt. Daarom zal je mij ook niet horen zeggen dat ik een of andere ‘bijzondere’ formule volg. Ik volg het dier, deze is bijzonder genoeg en vertelt zelf wel wat hij of zij nodig heeft.

Wat kan dieren healing doen voor een dier?

Het aller belangrijkste is natuurlijk wat een healing kan doen voor dieren. Healing kan een hooggevoelig dier helpen te aarden en prikkels beter te verwerken. Zo kan een hyperactieve hond die ADHD lijkt te hebben ineens weer lekker rustig worden. Of kan een kat die apathisch lijkt ineens weer interesse in het dagelijks leven tonen. Natuurlijk gebeurt dat niet ´ineens´. We halen kleine blokkades uit het energetisch lichaam. Die er bijvoorbeeld gekomen zijn door spirituele, energetische, emotionele, mentale of lichamelijke onbalans. Wanneer dit herstelt, kan vaak ook de symptomen weer herstellen. Denk aan iemand die snel uit zijn of haar element is. Als zij langere tijd in die zogenaamde stress blijven zitten, kunnen zij ziek worden. Maar als je ze met een lach, attentie en vanuit support weer in hun element helpt, dan zal de stress ook verdwijnen. Waardoor eventuele opgedane symptomen door stress uiteindelijk ook weer verdwijnen.

Het gaat dus niet allemaal direct, het is geen medicijn en ook zeker geen magische pil. Zelfs kan het zo zijn, dat je thuis ook nog wat moet doen om jouw dier verder te helpen. Ik noem het altijd maar huiswerk…

Ook kan het helpen trauma’s te verwerken. Omdat dieren enorm in het moment leven en niet terug denken aan vroeger of hoe het beter zou zijn in de toekomst. Is een trauma een enorme struikelblok. Waar de mens meer de schuld bij de ander legt en niet kan accepteren dat het verleden het verleden is. Daar gaat een dier er te gemakkelijk overheen weg. Een energetische scan helpt mij te zien waar de blokkade zit, dus de wortel van het trauma. In communicatie met het dier kan ik hem of haar begeleiden. En met healing kan ik die oude energie en pijn als het ware eruit trekken. Zodat we nieuwe energie kunnen toevoegen vanuit de bron. Zo komt een dier eerst naar een 0 punt als het ware. En daarna gaan jullie samen pas weer opbouwen.

dieren healer stephanie

Wat is het resultaat van dieren healing?

Wat kan men verwachten van een healing voor zijn of haar dier? De band wordt beter tussen mens en dier, de rust keert vaak terug net als de levensenergie. Vitaliteit begint weer te stromen en zelfs het huis voelt weer blijer en vrijer. Tja dat is energie, én de verbinding die wij hebben met elkaar. De westerse mens denkt vaak in hokjes. Zo zien we onszelf ook losstaan van onze omgeving en de levende wezens die daarin thuis horen. Maar hoe blijer jouw dier, hoe blijer jij bent. Dat weten we dan wel weer! Dus een dieren healing kan zoveel meer betekenen als alleen een balans van lichaam, geest en ziel.