kosten dierentolk

Kosten dierenmedium

Mijn tarief als diermedium is 75,- euro per dier. Of 20,- euro voor een minireading middels whatsapp a 15 minuten. Dit zijn de kosten bij mij als dierenmedium anno 2022.

Sommigen denken dat je als dierenmedium of dierentolk weinig kosten hebt. Maar ik heb een website draaiende te houden, contacten naderhand te onderhouden en bijscholing te volgen. Zo heb ik bijvoorbeeld in september 2021 de cursus trance healing gedaan. In de lente van 2022 de sjamanistische coachingsopleiding, in de zomer regressietherapie gestudeerd. En in het najaar bezig met een verdieping en opfriscursus voor mijn mediamieke job. Tevens doe ik dit al vanaf 2012 en is het mijn dagelijkse/fulltime job samen met het geven van cursussen. Ik ben gemiddeld een uur bezig ben met een consult. Daarbij word het contact van te voren en de service achteraf niet meegerekend. Ik hoop dat je zo de kosten als dierenmedium wat beter kunt begrijpen.

Gratis dierentolk

Helaas krijg ik veel vragen over gratis consulten. “Het is maar 1 vraag. ” “Ik zit echt met mijn handen in het haar.” “Help alstublieft!” “Ik kan het niet alleen.” Et cetera. En ik zou het met liefde willen doen. Maar dan heb ik geen tijd meer voor mijn eigen dieren. Moet ik consulten van mensen die wel willen investeren door blijven schuiven. Of moet ik mijzelf in een burnout werken. Dit is mijn levenswerk, mijn beroep, mijn baan. Een loodgieter doet ik niet ‘effetjes’ je kraan fiksen om te laten zien hoe goed hij is. Ik zou het heel graag willen, maar als ik voor jou een uitzondering maak, dan moet ik dat voor ieder ander met een brandende vraag ook doen. Als ik bijna dood ga, moet ik ook ziekenhuis kosten betalen voor mijn gezondheid. Al zou het in onze ogen gratis moeten zijn.

Maar geld is liefde, geld is energie. We hebben als mensheid met z´n allen bedacht dat we niet meer piepers tegen kolen gingen ruilen. Maar dat je kunt kiezen wat je wil kopen en wat het je waard is. Er zijn ook andere dierentolken die met overleden/vermiste dieren praten. Geld is slechts een ruilmiddel voor onze tijd, energie en toewijding.

Goede dierentolk

Wat is nu een goede dierentolk? In mijn ogen is dat iemand die zijn of haar ego volledig opzij kan zetten. Maar ook de eigen dagelijkse leven en bezigheden. Zodat alleen alles van het dier ontvangen kan worden. En als er dan gegeven wordt dat dit volledig in het teken van het dier is. Overleden of levend dat maakt mij niet uit. Alles wat ik doe, vanaf het moment dat ik mij ga afstemmen is voor het dier.

Ik weet dat er collega’s zijn die het prima vinden als het dier met hun mee kijkt in hun eigen leven. Maar dat is voor mij echt not done. Ik ben er voor het dier, volledig en vol overgave. Daarbij moeten jij en ik beiden het gevoel hebben dat ik de aangewezen dierentolk ben. Daarom probeer ik ook zo open en transparant mogelijk te zijn.

Beste dierentolk

Daar geloof ik niet zo in. Want iedereen heeft wel eens een betere of slechtere dag. Het ligt er natuurlijk ook aan of iemand open staat voor wat je zegt. Of eigenlijk wat het dier te vertellen heeft. Dat is soms best confronterend. Ik heb daarom soms, toen ik net begon, ook wel eens iets niet durven zeggen. Maar ik voelde me toen zo schuldig tegenover het dier, dat ik het later als nog gedaan heb. Dus je kunt ervan uit gaan dat ik alles zeg wat jouw dier doorgeeft. Ook als het persoonlijk is. Of eigenlijk niet het gene is wat je wilt horen. Dat is mijn taak: Het dier vertolken. Voor sommigen is dat bijzonder fijn. Anderen vinden dat minder. Dus wat is het beste? Degene die voor jou het beste aanvoelt. Elk dier, elke situatie is verschillend. Want we zijn allemaal uniek. En dat maakt dat er in mijn ogen geen beste dierenmedium is.

Dierentolk voor honden

Als dierenmedium maakt het mij echt niet uit welk dier ik spreek. Of het nu een hond is, een paard of een kat. Zelfs konijnen, papegaaien en ratjes heb ik al met veel plezier mogen helpen. Tevens help je in gesprekken met dieren hun mensen. De band tussen mens en dier is namelijk zo groot en bijzonder. Dat zal je zelf ook wel ervaren. Dus als jij echt iemand wilt die gespecialiseerd is in 1 bepaald dier. Dan zou ik verder zoeken. Ik specialiseer mij in de spiritualiteit van dieren. Wat er gebeurt met de ziel voor, tijdens en na het overlijden. Maar ook in hooggevoelige dieren.

Tarieven dierentolk

De kosten van een dierenmedium kunnen enorm verschillen. Net als van vele andere branches. Zelfs in schoenen vind je verschillende prijzen. Betekent het dan dat een goedkope dierentolk slechter is als een duurdere? Nee dat ben ik niet van mening. Ik loop ook wel eens 3 jaar op schoenen van slechts €25,-. En ik weet dat mijn consulten toen ze €25,- koste ook echt goed waren. Maar toch groei je met de tijd. Je leert steeds meer bij, van elk dier weer opnieuw. Hun kennis, de kennis die je zelf opzoekt en de ervaring maakt dat je groeit. En hoe meer je groeit, zou ook de prijs moeten meegroeien. Vooral als je er ook nog je dagelijkse bezigheid en bedrijfsvoering van maakt. Dat betekent dat ik veel tijd en energie hierin steek en niet in ander werk. Dus wat eerder als bijverdienste was. En zoveel energie ook in die bijverdienste ging. Zoveel serieuzer is het nu.

Dierentolk consult

Hoe gaat zo’n consult in werking? Dat is voor elke dierentolk verschillend. Tegenwoordig zijn mijn consulten alleen nog op afstand. Men stuurt mij een of meerdere foto’s van hun dier. Dit kan via e-mail of whatsapp. Daarbij krijg ik de vragen en naam. En in mijn praktijk stem ik mij af op het moment dat het dier en ik er klaar voor zijn. Dan volgt er korte inleiding, dit is mijn eerste indruk van het dier. Daarin beschrijf ik hoe het dier op mij overkomt en hoe hij of zij zich gedraagt. Dit is voor velen al het stuk waarin zij hun dier herkennen. Waarna ik mij focus op de vragen. En wat het dier tussendoor zelf doorgeeft komt er allemaal bij. Ook als alle vragen beantwoord zijn maar het dier met nog wat zit. Ik heb dus geen timer. Soms doe ik er 3 dagen over als het dier erg weinig energie heeft bijvoorbeeld. Als ik alles gereed heb dan wordt het gehele verslag per mail verstuurd.

Kosten dierenmedium Stephanie

Ik vraag €75,- per consult. Per extra consult wat erbij komt, krijg je €10,- korting. Dus voor 2 dieren betaal je 2x €75,- min €10,- = €140,-. Bij 4 dieren wordt het dus €300,- min €30,- in totaal €270,-. Spoedconsulten of consulten in het weekend doe ik niet meer. Ik werk soms al 12 uur op een dag. En ik doe het allemaal met liefde. Maar ik moet ook voor mijzelf zorgen. In ieder geval maakt het qua prijs niet uit of je nu een consult hebt voor jouw dier of overleden dier of een krachtdier consult voor jezelf. Uiteraard kun je anders nog kiezen voor een minireading via whatsapp a 15 minuten voor 20 euro. Je krijgt dan een audio opname i.p.v. verslag.