Hoe kun je communiceren met dieren?

Het antwoord is heel simpel: middels telepathie. Door deze energetische taal die elk levend wezen spreekt, kunnen we met alles wat leeft in principe communiceren. Dat je de taal spreekt betekent echter niet meteen dat je het ook bewust kan ontvangen. Daarvoor hebben we bewustzijn nodig. En ook wat ontwikkeling in het ontvangen voor dit soort communicatie. Daarvoor moet je eerst open staan. Maar hoe doe je dat? Dat lees je onderaan deze blog.

Waarom kun je communiceren met dieren?

Omdat we allemaal energetische levende wezens zijn. Elk levend wezen bevat net als niet levende wezens een energieveld. Alleen onze energievelden, van levende wezens, zijn biologisch. Dat betekent dat het aan verandering onderhevig is. En dat deze energievelden dus beïnvloed worden door onze omgeving. Omdat onze omgeving ons bepaalde dingen laat voelen en denken. 

Als we bij mensen zijn waar we ons gezien, gehoord en gewaardeerd voelen, dan voelen we ons fijn. Ook zijn de gedachten op dat moment positief. Maar als we bij mensen zijn waar we het gevoel hebben dat we niet onszelf mogen zijn. Of dat we niet goed genoeg zijn. Dan voelen we ons onprettig en zijn de gedachten ook vaak negatief. Het energieveld verandert mee met deze gedachten en gevoelens. 

Dit is voor een dier niet anders. Ongeacht of het gaat om een hond, kat, konijn, paard, vogel of voor een dier dan ook. Waar wij mensen vaak de mist ingaan is dat we denken dat dieren niet voelen en niet denken. Dat zou betekenen dat ze bewusteloos zijn. En we zien toch echt dieren gaan eten en drinken zodra ze trek hebben of dorst. Of aandacht komen halen omdat ze het gevoel hebben daar behoefte aan te hebben. 

Waarom deze kennis over energievelden, gedachten en gevoelens helpt bij dierencommunicatie lees je onderaan.

hoe leer je communiceren met dieren?

Hoe leer je communiceren met dieren?

Je kunt boeken lezen, workshops volgen, begeleide meditaties vinden, cursussen volgen, etc. Dus je kunt het uit jezelf leren middels oefenen van je telepathische en/of intuïtieve gaven. Of door hulp van iemand die het al kan. Er zijn onwijs veel tips en tricks in het oefenen van dierencommunicatie. En er zijn ook tal van cursussen te vinden. Dus leren communiceren met dieren hoeft niet moeilijk te zijn. Je moet vooral kijken naar welke cursus, leraar, of boek(en) bij je passen. Natuurlijk kun je ook zonder boeken oefenen op jezelf. Maar dan is het nog steeds handig om te weten hoe je je intuïtie ontwikkelt. En hoe je telepathie oefent. Daarvoor kun je ook google of youtube gebruiken. 

Wat is telepathische communicatie met dieren?

Telepathie is de energetische taal die we allemaal spreken, maar niet allemaal ontvangen. We spreken het ongeacht of we dat willen of niet. Want gedachten en gevoelens maken het energieveld. En die spreekt middels frequenties. Of je dat van een ander ontvangt is een ander verhaal. Hoogsensitieve mensen, intuïtieve mensen en dieren, ontvangen deze taal van nature. Maar wanneer mensen dit verder ontwikkelen, kunnen ze ook daadwerkelijk doorkrijgen wat hart en hoofd doorgeven. 

Het hart en het brein zijn namelijk de 2 organen met de grootste energievelden. Omdat het brein elektrische signalen afgeeft, is dit energieveld sterk. Omdat het hart veel energie bevat, is het energieveld groot. De frequenties die hier vanaf komen kunnen ontvangen worden door het brein en hart van een ander als we daarvoor openstaan. Maar ook als we onze eigen gedachten en gevoelens onder controle houden. 

Wat zijn de 3 belangrijkste tips om te communiceren met dieren?

  • Mindset – communicatie = overdracht van informatie
  • Meditatie – stilte = rustig hoofd en beta golven
  • Mindfulness – emotioneel neutraal = assertief
Mindset

Door een mindset te creëren die je helpt te geloven in deze taal, stel je jezelf al open. Het is een informatietijdperk. Dit tijdperk geeft aan dat informatie de deur is naar bijvoorbeeld dierencommunicatie. Dus als jij weet dat dieren ook kunnen voelen en denken. En dat gevoelens en gedachten het energieveld opmaken. Plus, dat dit energieveld opgemerkt kan worden door iemand die daarvoor openstaat. Dan heb je stap 1 al in je pocket. 

Meditatie

Het punt is alleen, dat als we de frequenties van het energieveld van een ander ontvangen. Deze dienen te scheiden van onze eigen frequenties. En dat doe je vooral door jezelf van tevoren stil te maken. Om even niet te denken aan je boodschappenlijst en de rest van je to do-lijst. Ook kom je door meditatie vaak in een andere gemoedstoestand wat te meten is in hersengolven. De normale staat van zijn, dat je dingen moet doen en plannen, dat is wanneer je in de beta golven zit. Wanneer je mediteert of slaapt draagt je brein alfa of theta golven uit. En hier begint je stap 2. Want vanuit hier staat je brein open voor de energetische taal en kun je dus ontvangen.

Mindfulness

Ook onze eigen emoties, net als onze eigen gedachten, kunnen in de weg zitten om de energetische taal te ontvangen. Om je emoties tot stilstand te brengen, is mindfulness een hele mooie manier. Want je kunt pas je emoties stil zetten als je ze leert kennen. Dus wanneer je mindful bent van je emoties, dan pas kun je ze leren kennen. En wanneer je ze kent kun je inzien of ze van toepassing zijn of misschien helemaal niet reëel. Waardoor je ze kunt benutten of kunt loslaten.

Als je kiest om los te laten, dan kom je op een neutraal gebied qua emoties. En deze neutrale energie is wat je nodig hebt. Want hierdoor kun je ook de frequenties van het hart ontvangen. Maar geef je ook je brein geen voeding middels gevoelens om toch weer te gaan denken. Dit noemt men ook wel eens assertiviteit.

Maar mindfulness is ook te gebruiken voor je gedachten. Want wanneer je gaat mediteren, komen vaak juist alle gedachten omhoog. Door deze te gaan onderzoeken, weet je wat je echt denkt. En of dit gedachten zijn die realistisch zijn of helemaal niet. Of ze je helpen of juist het tegenovergestelde. Daardoor kun je weer kiezen of je ze behoud en benut of dat je ze loslaat. 

Zoals je kunt lezen is het nogal een proces om jezelf persoonlijk te ontwikkelen om zuiver te communiceren met dieren. Heb je deze persoonlijke ontwikkeling ervoor over? En vind je de theorie hierachter interessant maar ook behulpzaam? Dan is mijn cursus zeer geschikt voor jou. Liever online studeren? Mijn cursus communiceren met dieren is ook online te volgen! Meer info? Kijk op mijn website www.opleiding-dierentolk.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven