Dierenmedium Stephanie

Wie ben ik?

Hoi! Mijn naam is Stephanie, ik ben 32 jaar en woon in de Achterhoek zoal sik vroeger als kindzijnde altijd al droomde: Om op het platteland te wonen. Ik ben getrouwd met mijn soulmate Erik terwijl ik nooit had gedacht écht te willen gaan trouwen. (Oké toen ik een klein meisje was en nog niet door had wat er allemaal bij komt kijken. Want geloof het of niet, ik ben erg praktisch ingesteld en ook vrij nuchter.) We wonen samen met Jade en Moon, onze 2 kattinnen. Maar ook met Boji en Joy, onze hondjes. En met Mo, ons konijn die we net voor de kerst hebben opgehaald. Dit is ons gezinnetje waar we van genieten en van houden. Ik ben dan ook een echte huismus en ben het liefste thuis.

Wat doe ik?

Vanaf 2012 ben ik mijn eigen praktijk gestart als dierentolk. Op dat moment had ik geen werk en geen school. Ondernemen was sowieso iets wat mij altijd al trok. Dus ik dacht, waarom ga ik het niet gewoon proberen? Ik heb mijn omgeving gevraagd waar ik goed in ben en wat mij makkelijk af gaat. Daar kwam dierencommunicatie uit. Daarna was de weg naar ondernemen heel simpel: ik maakte een gratis website. En met de paar euro die ik nog had kocht ik wat dikker papier en een papiersnijder om mijn eigen visitekaartjes te maken. Deze visitekaartjes legde ik bij de supermarkten neer en daar kwamen mijn eerste klanten vandaan.

Ondertussen heb ik mij eerst nog eens gespecialiseerd in hooggevoelige dieren. Die kwamen echt met bosjes op mijn pad. Maar tegenwoordig specialiseer ik mij vooral in overleden dieren. Want als er iets is waar ik eerbied voor heb dan zijn het dieren en overledenen. Waarom zou ik ze niet samen combineren? Zo is deze website in eerste instantie ontstaan. Maar het aanbod werd mij iets te veel. Tussendoor was ik ook een cursus gestart en heb de mooiste mensen ontmoet. Daarom heb ik hun gevraagd of ze mee wilden doen. Hopelijk kan jij op deze manier de beste persoon vinden die bij jou en jouw dier past.

Waar bevind zich mijn praktijk?

Mijn praktijk bevind zich aan huis in de Achterhoek. Ik woon in een niet zo’n klein dorp Heelweg, maar er is hier geen supermarkt of iets dergelijks te bekennen. Je bent van harte welkom met of zonder huisdier (voor weidedieren is mijn praktijk over het algemeen iets te klein). Maar je kunt ook gerust een foto of persoonlijk ding meenemen van jouw dier. Foto’s hebben we vaak genoeg op de telefoon. En een persoonlijk dingetje kan een halsband, speeltje of mandje zijn.

Uiteraard kunnen we ook online afspreken. We spreken dan een datum en tijd af en je krijgt via de mail een link naar de google meeting gestuurd. Deze kun je van te voren al testen, zodat je op de dag zelf al zeker bent dat jouw microfoon en webcam werken. Je hoeft dus geen app te downloaden of programma te installeren. En ik kan de reading ook nog eens voor je opnemen!

Wanneer ben ik beschikbaar?

Ik werk maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 11.00 en van 13.00 tot 16.00 uur. Je kunt online via mijn persoonlijke website www.elo-my.com/afspraak-maken een afspraak boeken. Wil je liever even contact van te voren? Dan kun je mij mailen of appen. Als je wil dat ik je bel, app of mail me dan ook even. Want ook voor bellen maak ik het liefst een afspraak i.v.m. consulten en drukte. Je kunt me via de app, mail of aan de telefoon altijd alle vragen stellen die je hebt en een afspraak plannen.

Waarom doe ik dit werk?

Het werk als dierentolk/dierenmedium doe ik omdat dieren voor mij heel eerlijk belangrijker zijn dan mensen. Zij spreken onze taal niet en daarom zien mensen heel veel dingen ook niet. Wij mensen hebben eigenlijk een prima brein die hun lichaamstaal kan leren begrijpen zoals dieren ook ons zoveel mogelijk leren en willen begrijpen. Maar veel mensen hebben of nemen er de tijd niet voor.

Daarnaast hebben wij mensen ook zo’n aparte wereld gecreëerd waarin veel onnatuurlijke dingen worden veroorzaakt. Zoals het samenleven met meerdere dierensoorten zoals ik zelf ook doe. Maar doordat er mensen zijn die weinig verantwoordingsgevoel hebben, worden sommige dieren maar verhuist en verhuist. Of opgevoed met veel spanning, stress en een onveilige omgeving. Deze dieren komen gelukkig vaak wel weer bij liefdevolle mensen terecht. Alleen dan hebben ze een heel boekwerk aan verhalen die ze kwijt moeten.

Als dierentolk kun je deze verhalen vertalen, zodat men hun dieren beter kunnen begrijpen. Tegenwoordig help ik dus voornamelijk overleden dieren hun boodschappen nog door te geven. Dieren kennen ons soms nog beter als dat wij onszelf kennen. En weten wat er nodig is om gebalanceerd te leven. Dit is ook een reden waarom ik zo graag met krachtdieren werk.

Het verhaal van dieren vind ik dus enorm belangrijk. Dat ze hun zegje kunnen doen, zichzelf kunnen uiten, gehoord worden, gezien worden. Zelfs na het overlijden. Waarom ik dit belangrijk vind, is omdat ik dieren zo belangrijk vind. Zij zijn mijn energie en tijd meer dan waard. Het zijn voor mij de mooiste wezens die er bestaan.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?

Ik ben in de Achterhoek terecht gekomen omdat het gewoon op ons pad kwam. En ik ben dierentolk geworden omdat ik geen werk en school had. Maar stil zitten kan ik ook niet. Ondernemen was altijd al iets wat ik wilde proberen. En dierencommunicatie gaat mij van kleins af aan al goed aan. Dus dat ben ik maar eens gaan proberen in de praktijk te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Het klinkt misschien makkelijk maar dat is het zeker niet altijd geweest. Vooral als het mis gaat met websites, dan kom je soms ineens voor het feit dat er geen geld binnen stroomt. Terwijl dit mijn fulltime job geworden is sinds 2021. Of dat de cursus ineens niet meer werkt voor mijn cursisten. Dan is er veel stress, dagen werk van 5.00 tot 19.00 met pauzes en wandelingen ertussen.

Maar wel veel uren werk zonder dat het geld oplevert in eerste instantie. Uiteindelijk komt het altijd goed. Vaak precies op het moment dat ik denk aan opgeven. Dit is mijn inziens balans. Goede momenten en slechte momenten. Na regen komt altijd zonneschijn. Maar na zonneschijn kun je ook weer eens regen verwachten. En de regen als metafoor voor de slechte momenten, is net zo hard nodig als de zonneschijn. Want juist daarvan groeien we, leren we en ervaren we juist hoe mooi de goede momenten zijn.

Scroll naar boven